Acer „ugurao” procesore Core i7 u ultraprenosive računare TimelineX

PROŠLO JE SVEGA NEKOLIKO MESECI od kako je Acer predstavio novu seriju elegantnih ultraprenosivih računara iz serije Aspire TimelineX, a novi modeli su već na pomolu. Kompanija je upravo objavila da je osvežila seriju TimelineX sa nekoliko novih modela različitih konfiguracija.

Novi model prenosivog računara 1830T-68U118 zasnovan je na Intelovom procesoru Core i7 680UM, osnovnog radnog takta od 1,46 GHz. Računar ima ekran dijagonale 29,5 cm (11,6 inča) i bateriju koja mu omogućava autonomiju rada od gotovo 8 sati. Novi model opravdava naziv ultraprenosivi budući da teži svega 1,4 kg. Preporučena cena ovog laganog računara je 900 USD.

Acer je osvežio i druge modele iz serije TimelineX, a na spisku novotarija nalaze se HDMI priključci, Intelovi procesori Core i3, i5 i i7, tastatura pune veličine i operativni sistem Windows 7 Home Premium. Određeni modeli s ekranom dijagonale 35,5 cm (14 inča) isporučuju se i sa nezavisnim grafičkim karticama.

Iako tvrdnju da baterija računara obezbeđuje autonomiju od 8 sati treba uzeti s određenom dozom skepticizma, tastatura pune veličine i procesor Core i7 na računaru sa ekranom dijagonale 11,6 inča zaista deluju primamljivo.

Novi Acerovi računari dostupni su u maloprodaji od početka ove nedelje. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.