Hakeri dobili 18 meseci zatvora

DVOJICA HAKERA, KOJI SU PROGLAŠENI krivim za neovlašćenu izmenu (defacing) naslovne strane Comcastove lokacije na internetu, u petak su osuđeni na zatvorsku kaznu u trajanju od osamnaest meseci.

Kristofer Luis (20) i Majkl Nebel (28) bili su deo kriminalne grupe poznate pod imenom Kryogeniks, koja je preuzela kontrolu nad lokacijom Comcast.net u maju 2008. godine.

Pošto su pristupili nalogu preko kojeg je upravljano Comcastovim DNS informacijama, hakeri su preusmerili posetioce lokacije na svoju Internet prezentaciju. Napad je trajao nekoliko sati. U tom periodu lokacija Comcast.net beležila je pet miliona posetilaca dnevno.

Posetioci koji su pokušali da pristupe Comcastovoj prezentaciji tokom napada bili su dočekani sledećom porukom: "KRYOGENICS Defiant and EBK RoXed Comcast. sHouTz to VIRUS Warlock elul21 coll1er seven."

Dvojici hakera je u petak presudu izrekao sudija Robert Keli. Luis, poznat i pod pseudonimima EBK, Nebel i Slacker takođe mora da Comcastu plati odštetu u iznosu od 90.000 dolara.

Treći haker, Džejms Blek, poznatiji pod pseudonimom Defiant, prošlog meseca je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri meseca. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.