Konkurs za arhitektonsko rešenje Centra za promociju nauke

MINISTARSTVO ZA NAUKU I TEHNOLOŠKI razvoj raspisalo je međunarodni konkurs za idejno arhitektonsko rešenje novog objekta Centra za promociju nauke u Bloku 39 u Novom Beogradu i idejni planski razvoj za Kampus nauke i umetnosti u Bloku 39. Rok za predaju radova je 1. decembar ove godine.

Konkurs je, u skladu sa preporukama Uneska, raspisalo Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj, u saradnji sa Savezom arhitekata Srbije, Društvom arhitekata Beograda i Međunarodnom unijom arhitekata.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj, Božidar Đelić, pozvao je sve arhitekte u svetu da učestvuju na međunarodnom konkursu za arhitektonsko rešenje buduće zgrade Centra za promociju nauke.

„To je konkurs koji će obezbediti da se kroz dve godine u Beogradu pojavi nesvakidašnji objekat gde će osnovci i srednjoškolci, njihovi roditelji i učitelji imati priliku da se upoznaju s naukom i tehnologijom“, naglasio je ministar Đelić. „Reč je o prvom međunarodnom arhitektonskom konkursu za idejno rešenje raspisanom u Srbiji posle skoro 30 godina“.

Đelić je istakao da je projekat deo programa investicija u naučnu infrastrukturu, koji se finansira sredstvima Evropske investicione banke, a da je njegova vrednost 20 miliona evra, što predstavlja pet odsto ukupnog investicionog programa.

Ocenjivanje radova i izbor dobitnika nagrada predviđeno je za 13. decembar, žiri bi trebalo da proglasi pobednike 17. decembra, dok će se izložba pristiglih radova održati 17. aprila naredne godine.

Za nagrade i otkup projekata namenjeno je 100.000 evra. Za prvu nagradu predviđeno je 60.000 evra, za drugu 20.000 evra, trećeplasirani će dobiti 10.000 evra, a biće otkupljena i još dva projekta po 5.000 evra. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.