Poginuo vlasnik kompanije Segway

VLASNIK KOMPANIJE KOJA SE BAVI proizvodnjom vozila Segway, poginuo je u nedelju dok je na svom imanju vozio specijalan model ovog dvotočkaša prilagođen vožnji van asfalta (off-road). Nesrećni vlasnik je sleteo sa litice u Zapadnom Jorkširu zajedno sa svojim vozilom.

Prema novinskim izveštajima, telo Džejmsa Heseldena (62), kao i Segway koji je vozio, izvučeni su iz reke Wharfe. Zvaničan uzrok nesreće još nije objavljen, ali je policija rekla reporterima da ne smatraju da je u pitanju ubistvo.

Heselden, čije je bogatstvo procenjeno na 263 miliona dolara i koga je Sundey Times smestio na 395 mesto liste najbogatijih stanovnika Londona, kupio je kompaniju Segway u januaru.

Segway je dvotočkaš koji koristi sistem žiroskopa kako bi ostao uspravan. Vozač upravlja vozilom tako što naginje svoje telo u smeru u kome želi da ide. Segway je konstruisao Din Kejmen 2001. a prodaja je počela već sledeće godine.

Prema zvaničnoj web lokaciji kompanije, Segway nastavlja sa razvojem jedinstvenog i bezbednog transportnog sredstva koje ima za cilj da reši probleme zagušenja saobraćaja u gradovima kao i zagađenja životne sredine. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.