Seagate predstavio prenosivi čvrsti disk kapaciteta 1,5 TB

KOMPANIJA SEAGATE PREDSTAVILA je krajem prošle nedelje prvi 2,5-inčni prenosivi čvrsti disk kapaciteta 1,5 TB.

Radi se o modelu GoFlex, koji se isporučuje sa Superspeed USB 3.0 kablom, koji omogućava 10 puta veću brzinu prenosa podataka nego kada se uređaj, koji ima USB 3.0 priključak, poveže sa USB 2.0 kablom. Primera radi, kada je disk povezan sa USB 3.0 kablom, datoteka od 25 GB se može prekopirati za manje od 5 minuta; uobičajenom USB 2.0 disku je za tu operaciju potrebno 14 minuta.

„Današnje predstavljanje je zapravo „het-trik“ za korisnike“, izjavila je Darsi Klarkson, potpredsednica Seagatea, misleći na dva modela koja je kompanija nedavno predstavila – stoni čvrsti disk iz serije GoFlex kapaciteta 3 TB i hibridni SSD disk Momentus XT, kapaciteta 500 GB.

Ultraprenosivi čvrsti diskovi iz serije GoFlex su kompatabilni i sa Windowsom i operativnim sistemom Mac OS X. Isporučuju se sa NTFS upravljačkim programima za računare Macintosh, koji omogućavaju disku da čuva i pristupa datotekama koje potiču sa Windows i Macintosh računara, bez potrebe za reformatiranjem. Upravljački program mora biti instaliran na računaru sa operativnim sistemom Mac OS X, kako bi mu omogućio da čita i upisuje datoteke na disku formatiranom u Windowsu.

Novi Seagateov ultra prenosivi 2,5-inčni disk GoFlex je dostupan u kapacitetima od 320, 500 i 750 GB, kao i 1 TB.

Što se tiče cene, model kapaciteta 1,5 TB sa USB 3.0 adapterom se može kupiti preko lokacije Seagate.com i u maloprodajnim objektima partnerskih kompanija po ceni od 250 USD. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.