Skype bez odobrenja korisnicima instalira EasyBits Go

Mnogi korisnici servisa Skype žale se na problem koji se juče pojavio a tiče se instalacije aplikacije EasyBits Go iako korisnik označi da aplikaciju ne želi.

Naime, korisnici se na Skype forumu žale da Skype instalira aplikaciju EasyBits Go iako su oni označili da je ne žele. Aplikacija se instalira a korisnicima se na desktopu pojavi ikonica aplikacije. Da to nije samo priča već da se to stvarno dešava potvrđujemo i mi jer se i nama dotična aplikacija instalirala bez odobrenja.

Još niko nije objavio da li je aplikacija maliciozna iako mnogi misle da jeste. Sada je pitanje kako aplikaciju obrisati, iako je kompanija koja je aplikaciju stvorila ponudila deinstaler, nemojte ga koristiti jer se ne zna koliko je bezbedan. Na internetu smo pronašli postupak brisanja:
1. Isključite Skype
2. Pokrenite Task Manager (ctrl+alt+del), ukoliko je proces EasyBitsGO.exe aktivan, ubite ga a isto učinite i sa SkypePM.exe
3. Idite na Add or Remove Programs i pokrenite deinstalaciju EasyBits Go. Deinstalacija je gotova u trenutku što ukazuje da je moguće da ništa nije deinstalirano...
4. Sada idite u Documents and Settings/All Users/Application Data/Easybits GO/ i obrišite ga (ceo folder Easybits GO)
5. Idite u Application Data folder pod korisnikom koji je bio aktivan u trnutku kada je prokleta stvar bila instalirana i obrišite folder go.
6. Sada idite u Windows/Prefetch i potražite fajl EASYBITSGO.EXE-364DAFD6.pf i obrišite ga.
7. Tražite i obrišite ezPMUtils.dll. Ona može biti na različitim lokacijama u zavisnosti od verzije operativnog sistema Windows.
8. Pogledajte i registry tako što ćete upisati regedit u pretragu, izaberite ga i enter. U njemu pronađite HKEY_CURRENT_USER i pod Software pronađite EasyBits... ako je tu, obrišite ga.
9. Restartujte račinar. Teoretski bi ovo trebalo da radi, a ako vam Skype ovo čudo opet ubaci.... ponovite postupak.
10. Bilo bi dobro da osvežite potpise vašeg antivirusa i uradite kompletno skeniranje.

Na Skype forumu Administratori nisu rekli ništa konkretno sem da će se oglasiti putem svog bloga.

Ovo će negativno nuticati na reputaciju Skype-a baš zbog toga što su korisnici označili da ne žele aplikaciju a ona je svejedno bila instalirana.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Više:
http://forum.skype.com/index.php?showtopic=821491
http://forum.skype.com/index.php?showtopic=821535

[Ažuriranje 30.5.2011. u 13:45] Juče je na Skype blogu objavljen post u vezi sa ovim problemom:

It has come to our attention that concerns have been expressed from Skype users over the update delivered to Skype Extras for Windows by Easybits software.

The software is provided by our partner EasyBits, and is part of the Skype Extras Manager. The Extras Manager has been included in Windows releases of our software since 2006. This latest update from EasyBits included elements of their desktop games organizer in error, but it neither installs nor un-installs correctly. This update has been disabled while we work with them to correct the problems and user experience.

Skype works closely with its partners to ensure that our users receive the best possible Skype experience and is working with EasyBits to ensure this issue does not happen again.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.