Finac za skidanje kopija platio skeniranom novčanicom poslatom na e-mail


Jedan od najvećih zagovarača restriktivnih akata kao što su SOPA, ACTA i drugih usmereni na zaštitu intelektualnog vlasništva, je američka organizacija MPAA (Motion Picture Association of America). Ovih dana primili su e-mail jednog Finca, koji je skrušeno odlučio da prizna svoja nedela i barem delimično obešteti organizaciju za štetu koju im je prouzročio.

U svojoj poruci koju im je uputio tvrdi da je, poput svojih prijatelja, veliki obožavalac filmova i redoviti posetilac lokalnog bioskopa. Međutim, ponuda je mala, a povrh toga nemaju nikakvo drugo mesto na kojem mogu da pozajme ili kupe filmove. Predlaže, stoga, da industrija razmisli o širenju usluga, kao što je Netflix, i na druge zemlje, van tržišta SAD-a, kako bi mogli legalno da nabavljaju proizvode njihove filmske industrije.

U međuvremenu je, kako piše, preuzeo stotine filmova i hiljade serija sa interneta u digitalnom obliku. Aludirajući na binarni kod, dodaje da je reč ionako o hrpi "nula" i "jedinica", i kako nije reč o fizičkim proizvodima. Zbog toga se osetio dužnim barem delomično obeštetiti industriju na isti način na koji je prouzročio štetu.

"Zato uživajte u svojoj digitalnoj kopiji 10 evra.", poručuje u svome e-mailu. "Reč je o skeniranom primeru originalne novčanice od 10 evra koja je u mom vlasništvu. Ne osećam se loše zbog toga što vam šaljem ovaj digitalni primerak, budući da je to samo kopija, a ne stvarna novčanica koju imam u novčaniku. Sada vi možete uživati u veličanstvenim detaljima novčanice, a ja nisam ništa izgubio iako sam vlasnik originalne novčanice.".

"Verojatno shvatate šta želim da vam poručim.", zaključuje.

Evo kako to izgleda (klik za veću sliku):

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    hahaha lik je najjači


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.