Predstavljen novi iPad


Tim Cook je prvo najavio novu verziju iOS-a (5.1) koja bi trebala da bude dostupna već danas kao novi model Apple TV-a koji sada dolazi sa podrškom za 1080p video zapise, a nakon toga red je došao i na novi model iPad-a.

AppleTV biće dostupan od sledeće nedelje (16. mart) po cieni od 99 dolara.

Apple-ov CEO rekao je da su sa novim iPad-om redefinirali kategoriju koju su predstavili sa originalnim iPad-om pa da ovaj model donosi brojna poboljšanja.

Kao što se i očekivalo, ovaj uređaj sada dolazi sa Retina ekranom koji garantuje odličan prikaz slike - dijagonala ekrana ostaje 9,7 inča, ali zato je povećana rezolucija koja sada iznosi 2048 x 1536 piksela što je više od milion piksela više od HD rezolucije.

Ovakav prikaz zaslužuje i više snage pa tako novi iPad dolazi sa A5X procesorom i četverojezegrenom grafikom pa možemo očekivati fantastične grafičke mogućnosti.

Druga velika novost koju donosi ovaj tablet jest iSight kamera rezolucije 5MP koja dolazi sa sličnom optikom iz iPhone-a pa će se s njom moći snimati 1080p HD video zapisi.

Iako se očekivala Siri, iPad će podržavati glasovno diktiranje na engleskom, nemačkom, francuskom i japanskom. Nije baš Siri, ali korisno.

Glasine koje su se pojavile oko podrške za LTE mreže bile su istinite pa tako novi iPad ima podršku za 21Mbps HSPA+, DC-HSDPA 42Mbps i, na tržištima koja podržavaju i LTE brzine čak 73Mbps.

Novi iPad biće debeo 9,4 milimetara, a težina mu je oko 635 grama. Dolaziće u crnoj i bieloj boji.

Novi ekran, snažni procesor i podrška za LTE navodno ne bi trebali da utiču na bateriju novog iPad-a pa tako u Apple-u kažu da bi trebala da izdrži čak deset sati rada, odnosno devet sati tokom korišćenja 4G mreže.

Cena novog iPad-a ostaje ista kao i iPad-a 2 - 499, 599 i 699 dolara za modele sa 16, 32 i 64GB, odnosno 629, 729 i 829 dolara za modele koji imaju i podršku za 4G+Wi-Fi. Na određenim tržištima (SAD, Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Švajcarska, Japan...) pojaviće se već sledeći petak, 16. marta, a u još gomili država od 23. marta, pogađate, među njima nije Srbija.





Kako se prezentacija primiče kraju, Apple predstavlja i nove aplikacije i igre za iPad, poput Infinity Blade Dungeons. Najavili su poboljšanja za iWork, ali i Garage Band te Note editor, a predstavljen je i iPhoto za iPad u kojem će se moći uređivati fotografije.

Osim novog modela iPad-a, u prodaji će ostati i stari model i to po sto dolara nižoj ceni tako da će se u SAD-u iPad 2 moći kupiti već od 399 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
5
  1. Анониман kaže,

    kupujem!


  2. asdf kaže,

    a nazvali ga the new ipad umesto ipad 3, lol


  3. @asdf

    da, naziv je baš trollovski ali ko smo mi da im to kažemo :P


  4. Анониман kaže,

    Glup kao iPhone 4S, ali će se prodati kao on!


  5. dexter kaže,

    Zamenili kameru, ekran i procesor, napravili i 4G verziju i prodaju kao novi proizvod, jadno! Bar će dvojka biti jeftinija pa možda i kupim nju, ali ovo je zaista kao što neko reče u komentaru pre inovacija ranga iPhonea 4S


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.