Anonymous hakovao GoDaddy


Član hakerske grupe Anonymous, AnonymousOwn3r, tvrdi da je odgovoran za masivni DDOS napad na najvećeg svetskog registra domena i pružaoca hosting usluga, GoDaddy.

Godaddy.com danas je bio srušen (a otežano mu se pristupa i u trenutku objave ove vesti), zajedno nekim DNS serverima što znači da su i neki GoDaddy hosted e-mail nalozi takođe bili srušeni. Desilo se i ono najgore, pa su tako korisnici dojavljivali da su sajtovi na njihovim serverima kao i domenima takođe bili srušeni, što znači da su milioni sajtova offline.

Na Twitter-u se posebno ističu problemi sa DNS serverima CNS1.SECURESERVER.NET, CNS2.SECURESERVER.NET i CNS3.SECURESERVER.NET koje ne uspevaju da reše.

Prisećanja radi, GoDaddy je prošle godine javno prihvatio zloglasni predlog zakona SOPA što je dovelo do naglog odliva hiljada korisnika, a pored toga, kompanija je bila centar još nekoliko kontroverzi. Međutim, AnonymousOwn3r je tvitnuo: " Ja nisam protiv GoDaddy, vi momci ćete razumeti zašto sam napravio ovaj napad".

Ono što je bitno svakako je da je GoDaddy shvatio ozbiljnost problema i da su odmah počeli da ga rešavaju . Strani mediji ne prestaju da pišu o ovom događaju, a gotovo je sigurno da će ova situacija dovesti do toga da mnogi korisnici odu sa GoDaddy-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.