Hardversko ubrzanje Firefoxa većini nedostupno


Prema izveštaju koje je na svojem blogu objavio član tima koji radi na razvoju Firefox-a, Benoit Jacob, samo 30% korisnika Firefoxa može koristiti mogućnosti hardverskog ubrzanja pregledača.

Većina modernih pregledača Interneta podržava hardversko ubrzanje određenih funkcija pregledača barem od početka prošle godine, ali za veliki deo korisnika te mogućnosti su još uvek nedostupne, a manje od 60% ih može koristiti WebGL.

Glavni razlog za takvo stanje su Mozillini zahtevi vezani uz hardver i pogonske programe za grafičke procesore i kartice. Ali brojke se uveliko razlikuju zavisno o operativnom sistemu koji koristi korisnik.

Tako 67% korisnika Windowsa 8 ima sistem koji podržava hardversko ubrzanje. Broj korisnika Windows-a 7 koji podržavaju hardversko ubrzanje Firefox-a je 47%, korisnika Viste 17%, a Windowsa XP 13%. S druge strane, gotovo 100% korisnika podržanih verzija Mac OS X-a (10.6 i više) može koristiti prednosti hardverskog ubrzanja određenih funkcija Mozillinog pregledača Interneta.

Ograničena podrška za hardversko ubrzanje i WebGL glavni su razlozi zašto se te mogućnosti još uvek vrlo retko koriste od strane razvijača internet aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.