Kineska kopija iPad-a mini za 99 dolara


Svi znamo da je teško ostati u trendu sa novim tech trendovima pa mnogi pribegavaju kopijama raznih uređaja. Bilo bi potpuno čudno da Kinezi nešto popularno ne iskopiraju i ponude za mnogo manje pare. Već godinama (i na našem tržištu) možemo da pronađemo kopije gomile telefona, najčešće iPhone-a. Na osnovu glasina, Kinezi su napravili svoj iPad mini.

Dakle, ako želite uređaj koji izgleda poput iPad-a mini i ima sličan interfejs, a nije toliko skup, postoji i alternativa - kineska kompanija Goophone najavila je tablet Goopad Mini kojeg su razvili na temelju glasina o iPadu mini koje su internetom ranije kružile te je reč o tabletu koji je dizajnerski vrlo sličan Apple-ovom uređaju.

Iako kineski uređaj radi na Google-ovom Android-u (verzija 4.1 Jelly Bean), on dolazi sa posebnim interfejsom koji imitira iOS, a na Cnet-u kažu da njegove opcije uopšte nisu loše - ekran dijagonale 8 inča rezolucije 1024x768 piksela, 1,4GHz dvojezgreni procesor, 1GB RAM-a, 8GB prostora za skladištenje podataka, 2MP zadnja kamera i 0,3MP prednja kamera za video razgovore te aluminijumsko kućište.

Ovo nije Goophone-ova prva kopija Appleovih uređaja do sada - oni su, takođe na temelju glasina, dizajnirali kopiju iPhone-a 5 pre nego ga je Apple uopšte predstavio te su taj dizajn patentirali na kineskom tržištu. Ono što je zanimljivo jest da su najavili da će "agresivno braniti svoje intelektualno vlasništvo" tako da bi, kada se iPhone 5 pojavi na kineskom tržištu, mogli tužiti Apple zbog kršenja "njihovih" patenata.

Takođe, ova kineska kompanija svojoj ponudi ima i Goopad, kopiju klasičnog iPad-a koji ima 9,7 inčni ekran, radi na Android-u i košta 239 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Marko kaže,

    Šta sve ti Kinezi neće iskopirati...


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.