Dostupan Ubuntu za Nexus telefone


Najnovija Ubuntu edicija Linux-a sa oznakom 13.10 je verovatno najvažnija do sada. Pored već standardno očekivanih unapređenja ovog open-source OS-a, najnoviji Ubuntu oficijalno postaje i mobilni OS.

Naime, Ubuntu 13.10 se može instalirati na određene podržane mobilne uređaje, pa ako ste vlasnik Samsung Galaxy Nexus ili LG Nexus 4 mobilnih uređaja, spremite znanje, ruke i sreću.

Na oficijalnim stranicama možete pratiti uputstva kako da flashujete vaš uređaj i instalirate Ubuntu Mobile, a za šta će vam trebati malo više tehničkog znanja, malo strpljenja i malo sreće. Jer, ipak je u pitanju poslednja developerska verzija, pa postoji šansa da ćete ostati sa brickovanim telefonom ako nešto pođe krivo.

Ipak, komentari korisnika na Internetu ukazuju da nema većih problema sa instalacijom i korišćenjem Ubuntu OS-a, te da je vraćanje na Android kod oba uređaja vrlo jednostavno. Zbog toga, ako imate viška Nexus i želite zanimljiv vikend-projekat dok se nadate da će se Ubuntu Edge podići iz mrtvih, eto zabave...

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.