Lažni e-mail cilja na korisnike Dropbox-a


Iz kompanije Appriver pozvali su korisnike Dropbox usluga na povećan oprez, jer su se ponovno pojavile lažne poruke koje ih navode na promenu lozinke koju koriste pri prijavljivanju na servis.

Lažne email poruke sastavljene su tako da na prvi pogled izgledaju kao da su stvarno poslate od Dropbox Team-a. U poruci se obavještava korisnika da je potrebno izvšiti promenu lozinke za prijavu na servis jer je postojeća označena kao nebezbedna. Ako manje iskusan korisnik poveruje u napisano i klikne na ponuđeni link prvo što će videti je upozorenje da koristiti neažuriranu verziju Internet pregledača i da pre promene lozinke mora ga ažurirati na najnoviju verziju.

U nastavku poruke su ponuđeni linkovi za tri najpopularnija pregledača, Chrome, Internet Explorer i Firefox. Kada korisnik klikne na bilo koji link ponuđenih pregača pokrenuće se preuzimanje ieupdate.exe datoteke sa domena dynamooblog.ru koja će zatim instalirati Trojanac iz porodice Zeus koji se inače koristi za prikupljanje tj. krađu finansijskih podataka.

Ako ste primili takvu email poruku slobodno je bez daljnjeg klikanja obrišite.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.