Apple predstavio CarPlay


Apple je službeno predstavio svoj novi sistem "iOS-a za automobile", koji su nazvali CarPlay. Sistem je namenjen za povezivanje automobila sa iPhone-om, pa će korisnicima ponuditi upravljanje raznim aplikacijama i servisima preko glasovnog upravljanja (Siri), koji će uključivati kontakte, glasovnu poštu, obavesti, navigaciju, muzički player, i naravno pozivanje i preuzimanje poziva, a takođe će raditi i sa aplikacijama "treće strane" poput Spotify i iHeartRadio servisa.

Apple navodi kako će tokom ove nedelje na Auto Salonu u Ženevi, CarPlay premijerno biti prikazan u automobilima Ferrarija, Mercedes-Benza i Volva, dok će se naknadno naći i u kompatibilnim vozilima brojnih drugih proizvođača kao što su BMW Group, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar Land Rover, Kia Motors, Mitsubishi Motors, Nissan Motor Company, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki i Toyota Motor Corp.

Servis će uskoro lansirati nadogradnju iOS-a za iPhone uređaje sa Lightning konektorom, a CarPlay će raditi isključivo sa iPhone 5, iPhone 5S i iPhone 5C telefonima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.