Facebook ponovo redizajnirao News Feed


Već se godinu dana govori o velikom redizajnu Facebook-a, posebno njegovog News Feed prikaza. Prošle godine u ovo doba je društvena mreža nekolicinu korisnika prebacila na izmenjeni dizajn, ali novi izgled se nije svideo velikom broju korisnika, pa je ubrzo povučen. U kompaniji međutim nisu odustali od njegove konačne primene, ali je u međuvremenu napravljena dorada tog rešenja i sada je jasno da će uskoro svi korisnici ipak biti prebačeni na novi interfejs.

Radi se o modernijem izgledu News Feed-a koji se oslanja na veće profilne fotografije, nove fontove, i stavlja naglasak na vizuale deljenih sadržaja poput slika i videa. Ovim će se promenama, i uopšteno "čišćim" izgledom web stranice Facebook približiti izgledu svojih mobilnih aplikacija.

Ono što u kompaniji ističu kao prednost jest činjenica da svi delovi stranice – levi i desni sidebar, vesti, pretraga, polje za upis statusa – ostaju na svom mestu, samo će dobiti novi izgled.

Glavno polje za pretragu biće povećano, a koristiće i mogućnost Graph Search-a (za sada samo na engleskom jeziku). U nastavku se nalazi jedan od prvih screenshot-a novog izgleda koji su dobili tek retki, a svi korisnici će ga imati pred sobom u narednim nedeljama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.