Microsoft opet pokušava da vas odvoji od Windows-a XP


Kako se 8. april bliži, tako Microsoft sve agresivnije počinje voditi kampanju reklamiranja novog Windows-a i njegovih mogućnosti u odnosu na već 13 godina star Windows XP.

Najnoviji pokušaj uveravanja korisnika kako bi bilo najpametnije da do tog datuma zaborave na stari operativni sistem odnosi se na objavljene podatke koje upoređuju Windows XP sa Windows-om 8.1. Naravno Windows 8.1 ima ukupno deset prednosti u odnosu na Windows XP koji ih ima tek tri.

Prednosti koje su priznate starom Windows-u je poznat interfejs, mogućnost rada sa tastaturom i mišem, kao rad sa aplikacijama poput Word-a, Excel-a, Outlook-a, i sa drugim sličnim aplikacijama. Te tri prednosti koje su priznali Windows-u XP ujedno ima i Windows 8.1 čime se sugeriše korisnicima da neće osetiti nikakvu razliku prelaskom na operativni sistem novijeg datuma, štaviše čak će i dodatno profitirati novim opcijama.

Popis dodatnih opcija koje bi trebale korisnike XP-a nagovoriti na kupovinu Windows-a 8.1 odnose se na činjenicu da je novi Windows rađen kako bi se mogao koristiti na ličnim računarima koji su opremljeni ekranima osetljivim na dodir, i tabletima. Mogućnost preuzimanja aplikacija iz Windows Store-a, integririsane aplikacije poput Mail-a i Bing-a kojim je uz Internet moguće pretraživati i instalirane aplikacije na računaru, brže vreme pokretanja operativnog sistema i sl.

Potpuni popis prednosti za koje Microsoft veruje da bi mogle kod neodlučnih korisnika prevagnuti u korist Windows 8.1 možete videti u prilogu.



Usputno rečeno, Microsoft je kao prednosti Windows-a 8.1 koje XP nema izvukao baš one opcije koje korisnici realno najmanje vole, poput Bing-a i live pločica. Cenimo da je ovo još jedan bedni pokušaj da vas odvuku od dragog Windows-a XP, ali nemojte se lako predati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.