Windows Phone pretekao Blackberry u SAD-u


Prema istraživanju kompanije comScore, koje se odnosi na stanje na tržištu tokom januara ove godine, Windows Phone je treća mobilna platforma u SAD-u. To je druga marketinška kompanija koja je potvrdila treće mesto za Microsoft-ov mobilni operativni sistem nakon IDC-a koji je to učinio još u maju 2013. godine.

Windows Phone je zabeležio 3,2% udela među američkim korisnicima, dok je Blackberry u odnosu na prethodno istraživanje pao na četvrto mesto sa 3,1% udela. Vodeći mobilni operativni sistem je i dalje Android koji drži više od polovine tržišta (tačnije 51,7%), dok je na drugom mestu Apple i njegov iOS sa 41,6% udela.

Što se tiče proizvođača uređaja, vodeći je Apple sa tržišnim udelom od 41,6%, drugi je Samsung sa 26,7% udela, dok je treći još jedan južnokorejski proizvođač, LG sa 6,9% udela. Četvrti i peti u SAD-u su bili Motorola i HTC.

Kompanija comScore je istražila koje su bile najpopularnije mobilne aplikacije među američkim korisnicima. Redom su to: Facebook (koji je bio prisutan na 77% uređaja), Google Play (na 52,4% uređaja), YouTube (na 49,7% uređaja), i Google Search (na 48% uređaja) i Pandora (na 46.4% uređaja).

U istraživanju se navodi da u SAD-u 159,8 miliona ljudi poseduje pametni telefon, što predstavlja 66,8% tržišta mobilnih uređaja.

Foto: WP central

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    ne razumem ovaj poslednji podatak,66,5 % smartphone trzista ili uopste mobilnih telefona?


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.