Manji proizvođači smartphonea su sve popularniji


Kompanija IDC objavila je podatke o prodaji pametnih telefona za drugi kvartal ove godine. Isporuke mobilnih uređaja porasle su za 23% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tokom drugog kvartala ove godine ukupno je isporučeno 295,3 miliona pametnih telefona, dok je u drugom kvartalu prošle godine isporučeno 240 miliona uređaja.

Ali, osim stalnog trenda porasta isporuka pametnih telefona javlja se i nešto novo, veliki poznati proizvođači uređaja počinju gubiti tržišni udeo u korist manjih proizvođača. Među velikom petorkom proizvođača koju čine Samsung, Apple, Huawei, Lenovo i LG, južnokorejski Samsung je tokom drugog kvartala zabeležio manje isporučenih telefona nego u istom razdoblju prošle godine. Samsung-ove isporuke pale su za 3,9% na godišnjem nivou.

S druge strane, ostali veći proizvođači beleže uspeh. Huawei u odnosu na isto razdoblje prošle godine ima porast isporuka od čak 95% zbog velike podrške na domaćem kineskom tržištu te velike potražnje jeftinih Y modela pametnih telefona u celom svetu. LG je postigao porast isporuka od 20% zahvaljujući uspehu svoje nove linije L uređaja. Apple je ostvario rast od 12% zahvaljujući uspehu u Brazilu, Rusiji, Indiji i Kini i standardno vernim tradicionalnim tržištima.

Manje poznati proizvođači, pogotovo kineski proizvođači "low end" uređaja, prema IDC-u su tokom drugog kvartala zabeležili su veliki rast i imaju velik potencijal za daljnji rast, a možda i za ulazak među pet najvećih proizvođača mobilnih uređaja na svetu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.