Razvijena dugotrajnija lithium baterija


Kako prenosi Engadget, istraživači sa Stanford-a su razvili novu lithium bateriju koja bi prenosnim uređajima u budućnosti mogla ponuditi znatno veću autonomiju.

Naime, korišćenjem tehnike koja omogućava upotrebu gušćeg litijuma u anodi baterije, istraživači su došli na ideju da upotrijebe nanoskopske karbonske štitove koji će nestabilne hemikalije držati pod kontrolom, a koje bez dotičnih štitova dovode do znatno bržeg "trošenja" baterije.

Iz Stanforda predviđaju kako bi njihove nove baterije u naprednim telefonima trebale trajati znatno duže u odnosu na standardne (čak i do 2-3 puta duže!), a mogle bi se koristiti i u automobilskoj industriji, gde će omogućiti proizvodnju jeftinijih elektronskih automobila koji će moći prelaziti duže distance sa samo jednim punjenjem.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    već pa r godina unazad čitamo o novim, naprednijim baterijama ta mobilne telefone a nijedna nikako da ugleda svetlost dana. već me takve vwsti počinju nervirati. Držim rezervnu bateriju u torbici - to je jedini pouzdan način da mi baterija traje duplo duže!


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.