HERE maps na Samsung-ovim uređajima


Kako su odnosi između Google-a i Samsung-a sve napetiji, korejski proizvođač traži više načina da smanji zavisnost o pretraživačkom divu. Samsung ulaže u pametne satove na Tizenu više nego u Android Wear, a stiže i objava o promociji korišćenja konkurentske aplikacije za mape – Nokijinog HERE mapsa.

Nokia, tačnije onaj deo koji nije prodat Microsoft-u, je najavila HERE maps (beta) za uređaje Galaxy, a zahvaljujući sporazumu sa Samsung-om, biće dostupna besplatno za sve vlasnike smartphonea Galaxy. Dodatno, vlasnici Samsung-ovih smartphonea moći će koristiti i aplikaciju sa pametnim satom Gear S (na Tizen-u) pri čemu će biti ponuđena sinhronizacija ruta, a aplikacija je kompatibilna i s aplikacijom Samsung Car Mode, kao i s aplikacijom Glympse za deljenje trenutne lokacije.



HERE maps je hvaljena aplikacija, a posebno se ističe mogućnost potpuno funkcionalnog offline rada, bez nezgrapnog cacheiranja kao na konkurentskim rešenjima. Nudi mape za većinu država, kao i uputstva za hodanje ili vožnju do odredišta za gotovo 100 država. Informacije o stanju u saobraćaju dostupne su u preko 40 država, a 750 urbanih naselja pokriveno je mapama linija javnog prevoza i uputstvima o njihovom korišćenju.

HERE maps za Galaxy će postati dostupna nakon što u prodaju krene pametni sat Gear S, što se očekuje do kraja oktobra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.