Android i dalje vodeći mobilni operativni sistem


Prema najnovijim podacima kompanije Kantar WorldPanel, Android je i dalje vodeći mobilni operativni sistem na svetu.

Na pet vodećih evropskih tržišta, što obuhvata Veliku Britaniju, Francusku, Italiju, Nemačku i Španiju, Android ima tržišni udeo od 73,9%. Na drugom mestu je kompanija Apple sa svojim iOS operativnim sistemom koji drži 15,4% udela kod evropskih korisnika. Treći najzastupljeniji mobilni OS među evropskim korisnicima je Windows Phone s udelom od 9,2%.

Ali, valja napomenuti da je kompanija Kantar WorldPanel prikupljala podatke za tromesečno razdoblje zaključno s mesecom septembrom, što znači da prodaja novih iPhone 6 i iPhone 6 Plus uređaja u Evropi uglavnom nije obuhvaćena ovim brojkama.

Na američkom tržištu je Android takođe vodeći s 61,8% udela, što je rast od 4,5%. S druge strane iOS je zabeležio udeo od 32,6% što je pad od 3,3% u odnosu na prethodno istraživanje tri meseca pre. Treći je Windows Phone s udelom od 4,3%, što je pad u odnosu na prethodno zabeleženih 4,6%.

Najveće svetsko tržište mobilnih uređaja, Kina, beleži popularnost domaćih proizvođača uređaja. Tako su Red Rice 1S i Rice Note kompanije Xiaomi najprodavaniji uređaji u toj zemlji, zahvaljujući kojima Xiaomi kao proizvođač ima tržišni udeo od 30,3%. Na drugom mestu je nekad najpopularniji proizvođač među kineskim korisnicima, južnokorejska kompanija Samsung, koja ima tržišni udeo od 18,4%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.