Anonabox izleteo sa Kickstarter-a


Početkom ove nedelje na Kickstarter-u se pojavio Anonabox, maleni router koji je zamišljen kao uređaj za skrivanje identiteta i zaobilaženje cenzure na internetu. U crowdfunding kampanji autori ovog uređaja su zatražili 7.500 USD, a kako smo pisali, u samo 2 dana skupljeno je gotovo pola miliona dolara. Nakon tri dana, iznos je dosegao 585.000 USD.

Međutim, ubrzo nakon što se pročulo za ovaj proizvod, krenule su i prve kritike po internetskim forumima. Kritičari su optužili glavnog autora August Germara Anonaboxa da ovaj proizvod lažno predstavlja kao svoj, dok u njemu koristi kupovne gotove kineske hardverske elemente. Germar takođe nije odgovarao na slična pitanja u Kickstarter-ovoj sekciji pitanja i odgovora.

Kako su otkriveni i jasni dokazi da je Anonabox zapravo samo donekle prerađeni jeftini kineski router, u Kickstarter-u su odlučili prekinuti kampanju i vratiti ulagačima sva njihova sredstva. August Germar neće videti prikupljeni novac, a izjavio je kako o izbacivanju s Kickstartera ne zna ništa – ali da misli da je njegovom "izumu" presudio pritisak ljudi koji ne žele da takav uređaj postoji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.