Bitcasa ukida neograničen prostor, ogorčeni korisnici pripremaju tužbu


Kompanija za enkriptovani online backup podataka, Bitcasa, odlučila je ukinuti mogućnost koja joj je jedno vreme bila glavni argument za privlačenje novih korisnika - neograničeni prostor. Zanimljivo, firma je kao razlog za ovo navela neisplativost zbog onih koji zloupotrebljavaju ponudu.

"Iako je naš "Infinite" plan bio jedna od ponuda za prve korisnike, u međuvremenu smo otkrili da ga koristi samo mali procenat korisnika (samo 0.5 posto accounta ima potrebu za više od 1TB, a manje od 0.1 posto traži više od 10TB). (...) Slaba potražnja u kombinaciji sa sve većim brojem korisnika koji zloupotrebljavaju uslugu znači da podržavanje Infinite plana nije održiva poslovna odluka." – stoji na sajtu servisa.

Korisnici neograničenog cloud prostora za skladištenje podataka moraju se u naredne tri nedelje prebaciti na planove sa 1TB ili 10TB prostora, koji koštaju 10 i 100 dolara mesečno, respektivno.

Ljudi koji su platili za neograničeni plan i pružili podršku ovom startupu upravo zbog dotičnog, širom Interneta izražavaju svoje nezadovoljstvo, a na Reddit-u je već upućen i poziv za pokretanje kolektivne tužbe protiv Bitcase.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.