iFixit rastavio i novi Mac Mini


Nakon najave novog Mac minija, i otkrivenih loših strana istoga došlo je vreme i da pogledamo kako je Apple posložio unutrašnjost. Nažalost s novim modelom čini se da je Apple samo dodatno zakomplikovao stvari, što se najbolje može videti iz ocene koju je iFixit ekipa dodelila novom miniju - 6.

Podsetimo, iFixit ekipa svaki rastavljeni uređaj ocenjuje ocenama od 1 do 10, a iste označavaju koliko su pojedini uređaji jednostavni za popravak. Najlošija ocena je razumljivo 1, dok je najbolja 10. U poređenju sa Mac mini-jem iz 2012. godine koji je dobio ocenu 8, vidljivo je da je Apple ovaj put nazadovao.

Za početak Apple je s ovim modelom odlučio uvesti tamper-proof štafove za koje će vam biti potreban poseban alat kako biste mogli zaviriti u unutrašnjost kućišta. Što se tiče samih komponenti novi mini se može pohvaliti s podrškom za Wi-Fi ac i Bluetooth 4.0 mreže.

Nažalost potvrđene su ranije informacije kako je Apple odlučio RAM zalemiti izravno na matičnu ploču. Nadalje Apple je odlučio kako se ovaj model neće moći nadograditi s dodatnim hard ili solid state diskom - s matične ploče su uklonjeni dodatni SATA konektori potrebni za nadogradnju data prostora.

Srećom s spoljne strane kućišta postoje dovoljan broj USB portova pa će nadogradnja data prostora biti moguća na taj način. Po pitanju napajanja Apple nije hteo eksperimentisati pa ovogodišnji model ima isto napajanje kao i model iz 2012. godine.

Kako izgleda novi Mac mini kada se isti rastavi na sastavne delove možete videti u priloženom videu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.