Imgur unapredio GIF - upoznajte GIFV


Imgur, jedan od najvećih servisa za deljenje slika, predstavio je svoju "Project GIFV" inicijativu. Reč je o inicijativi koja nadograđuje animirane GIF datoteke koje se uploaduju na njihov servis, u format koji koristi ekstenziju "GIFV". O čemu se radi?

Novi GIFV format razvijen od samog Imgur-a dolazi od GIF-video i izgovara se kao "jiffy", zapravo konvertuje GIF datoteke u MP4 video bez zvuka, a razultat je puno jednostavniji, tečniji i znatno manji fajl. Platforma će automatski u letu konvertovati uploadovane GIF-ove u GIFV, a ponudiće mnogo kvalitetniji i manji fajl za jednostavnije učitavanje. Najednostavniji primer je da uporedite 5M GIF fajl sa 50MB GIFV-om i vidite razlike.

Kako tvrde iz Imgur-a, novi format će raditi svuda, a biće animiran i na Facebook i Twitter socijalnim mrežama. Veći detalji nisu otkriveni, a Imgur planira predati dokumentaciju relevantnim organizacijama Internet standarda, a sve u nadi da će i sam GIFV postati jedan od njih. U skladu sa novim formatom Imgur je sada povećao limit za upload GIF-ova sa 5 na 50 MB.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.