Raspberry Pi uskoro kao tablet


Korisnici koji ne žele izdvojiti mnogo novca za tablet, a ne žele kupovati kineskog "mačku u džaku" uskoro će dobiti priliku da pokažu svoje znanje i sami sastave sopstveni tablet.

Tu priliku će im omogućiti najpoznatiji mini računar na svetu – Raspberry Pi. Do kraja godine Raspberry Pi će dobiti pojačanje u komponentama koje se odnosi na ekran osetljiv na dodir.

Tako je barem naveo i u jednu ruku najavio niko drugi do osnivač istoimene kompanije (Raspberry Pi) – Eben Upton tokom TechCrunch's Disrupt konferencije. Prema njegovim rečima touchscreen je na putu i trebao bi biti dostupan za kupnju do kraja ove godine. Iako bi idealan termin bio u vreme božićnih praznika, Upton je odmah najavio i moguće kašnjenje, koje srećom za mnoge hobiste neće biti preveliko – početak sledeće 2015. godine.

Trenutno se o samom ekranu i ne zna previše podataka, tek da je reč o Wide ekranu dijagonale 7-inča i rezolucije 800 x 480 piksela. Što se tiče cene i ona je za sada još uvek nepoznata, ali se očekuje da ista bude u rangu s ostalim komponentama dostupnim za ovaj mini računar, odnosno da ne bude prevelika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.