Stiže Photoshop za Chrome OS računare


Google-ovi Chromebook uređaji i pripadajući operativni sistem Chrome OS do sada su se gotovo isključivo koristili za jednostavne zadatke kao što je pisanje teksta.

Korisnici koji su na svojim Chromebook uređajima hteli uređivati fotografije imaju razloga za zadovoljstvo, Google i Adobe zajednički su najavili skoru dostupnost verzije Photoshop-a koja će biti prilagođena Chrome OS sistemu.

Za sada je reč o cloud aplikaciji u beta fazi razvoja, koja će na početku biti dostupna samo obrazovnim institucijama na američkom tlu koji poseduju pretplatu na Adobe-ov Creative Cloud servis. Aplikacija će se izvoditi u virtualizacionoj okolini i najvjerojatnije zahtevati stalnu vezu na Internet.

Aplikacija bi korisnicima trebala biti dostupna za oko tri ili četiri nedelje koliko je potrebno da bude odobrena od strane Adobe-a. Posebnost ove verzije Photoshop-a je potpuna integracija s Google-ovim servisom za skladištenje podataka u oblaku, Google Drive-om, što znači da se radovi nastali u Photoshop-u mogu skladištiti u Drive.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.