Upoznajte SensoTRACK - pametnu slušalicu koja će zameniti fitnes narukvice


Jedan od najnovijih i prilično interesantnih projekata pokrenutih na Kickstarter-u je i SensoTRACK, pametna "slušalica" koja bi prema rečima njenih kreatora trebala zameniti klasične fitnes tracker narukvice.

SensoTRACK predstavlja minijaturni uređaj koji će korisnik staviti na uho i koji će potom pratiti njegovo disanje, otkucaje srca, detektovati nivo zasićenosti kiseonika u telu, i usput meriti i korisnikov krvni pritisak. Pored toga, SensoTRACK će nuditi još nekoliko opcija, uključujući tu i merenje brzine kojom se krećete, brojanje pređenih koraka, ali i potrošenih kalorija.

Sve prikupljene informacije SensoTRACK će poslati putem Bluetooth konekcije na korisnikov iOS ili Android uređaj (moći će se povezati i microUSB kablom sa PC računarima), a na slušalici je integrisana i memorija na kojoj se može skladištiti određena količina podataka koje korisnici ne stignu prebaciti u mobilnu ili desktop aplikaciju.

Kako bi kreirali SensoTRACK, iz kompanije Sensogram Technologies su na Kickstarter*u tražili 250.000 dolara, a do sada su zaradili nešto više od 17.000. Jedan primerak slušalice će vas tokom Kickstarter kampanje koštati 200 USD, pa ukoliko ste zainteresovani, znate šta vam je činiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.