Već stiži glasine o Sony Xperia Z4 smartphoneu


Početkom septembra ove godine, nakon više mesečnih spekulacija što bi mogao donijeti Xperia Z3 smartphone Sony je isti i predstavio javnosti. Nakon službenog predstavljanja korisnici su se pomalo primirili kako bi uživo proučili sve te specifikacije o kojima su mesecima mogli samo čitati. Međutim čini se kako je miru došao kraj, jer su se počele pojavljivati i prve glasine vezane uz naslednika - Xperiju Z4.

Prve ovogodišnje glasine koje se dotiču novog modela govore kako će isti imati ekran veličine 5,5-inča, koji će se moći "pohvaliti" QHD rezolucijom od 2560x1440 piksela. Daljnje hardverske specifikacije govore kako će novi Z4 podržavati 64-bitnu arhitekturu, te će biti opremljen s Qualcomm-ovim Snapdragon-om 810 i sa 4 GB RAM-a. Minimalna količina prostora za podatke  bi se trebala povećati na 32 GB.

Novi Sony-jev flagship bi prema istim glasinama trebao stići s novom kamerom koja bi imala zakrivljeni Exmor senzor, ali bi zadržala dosadašnju rezoluciju od 20 MP. Nadalje spominje se i podrška za Bluetooth 4.1 i LTE Cat. 6 koji bi omogućio download brzinom od 300 Mbps. Kako bi se izvukao maksimum iz ugrađenog hardvera, Xperia Z4 će stići i s novom Lollipop verzijom Android-a.

Sve gore navedene podatke treba uzeti s velikim upitnikom, jer kao što je rečeno na samom početku reč je o tek prvim glasinama vezanim uz ovaj model Sony-jevog smartphona. Ako se što u međuvremenu promeni na vreme vas obavestimo.

Na slici: Sony Xperia Z2

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.