Facebook menja uslove korišćenja


Iz Facebook-a su obavestili kako uvode nove uslove korišćenja i načine kontrolisanja privatnosti pomoću kojih će korisnici moći efikasnije zaštititi lične podatke.

Na ovaj način će korisnici Facebook-a takođe dobiti mogućnost da putem dodatnih ovlašćenja mogu uticati na Facebook-ov sistem oglašavanja te će im se na ekranima uređaja ubuduće prikazivati samo oni oglasi koji bi ih zaista mogli zanimati i to na osnovu podataka o aplikacijama koje su do tada koristili, kao i o web stranicama koje su posetili izvan Facebook-a.

Veća transparentnost je primarni cilj Facebook-a, a ona se prvenstveno odnosi na podatke koje Facebook prikuplja o svakom pojedinom korisniku, kao i na načine na koji se podaci koriste.

Primera radi, korisnici će moći saznati koje podatke Facebook prikuplja prilikom njihovog korišćenja usluge na mobilnom (lokacija, stanje baterije, jačina mobilnog signala), kao i koje to podatke Facebook deli s drugim internet servisima (WhatsApp-om i Instagram-om).

Nove promene omogućiće potpunu kontrolu nad vrstom oglasa koji se prikazuju i to na svim uređajima koje korisnici inače koriste. Naime, iz Facebook-a su do sada omogućavali kontrolu oglašavanja nad samo jednim uređajem.

"Pružanje kvalitetne zaštite podataka i kontrole privatnosti za naše korisnike naši su glavni ciljevi poslovanja. Smatramo kako su ove promene ključne za budućnost naše kompanije i zadovoljstvo korisnika", rekli su iz Facebooka, prenosi The Independent.

Ažuriranje uslova upotrebe i pravila stupaju na snagu 1. januara 2015. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.