Kinezi kopirali Lumiju 1020 i prodaju je za 3.000 dinara


S obzirom na činjenicu da prosečni Kinez nema novca da uvek bude u trendu i ima svaki novi uređaj, u Kini vlada prava poplava kopija, koje pored lošeg softvera imaju i očajan hardver. Izgled je često dobro iskopiran, ali dešava se i da uređaj jedva podseća na onaj pravi.

I dok se iPhone već dugo i mnogo kopira, Samsung u manjoj meri, Kinezima se dopada i Nokijina Lumia 1020, koja još uvek važi za telefon sa najboljom kamerom na tržištu.



Kineska kopija, pogađate, daleko je od originala. Od ekstremno dobre 41 MP kamere nema ništa, već će budući kupci morati da se zadovolje sa senzorom od svega 3 MP, bez Carl Zeiss optike i PureView tehnologije. Moćni Xenon blic zamenila je jedna LED lampica, a umesto Nokia logotipa tu je Android.



Na uređaju je instaliran Android 4.1, ali on izgledom dosta podseća na Windows Phone 8 koji se isporučuje sa originalnom Lumijom 1020. Korisnici će moći da uživaju i u nešto manje od 50 MB slobodne radne memorije, što će dovodi do toga da je uređaj ekstremno spor, barem tako tvrde sa AAWP bloga.



U moru mana, dolazimo i do jedine prednosti ovog uređaja - košta samo 20 funti, odnosno oko 3.000 dinara. Mada, da li se to uopšte isplati, procenite sami.

Recenziju Lumije 1020 možete pročitati ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    najjači su kinezi hahah


  2. pipi kaže,

    Kupio bi ga samo da ga rastavim ��


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.