Mađarska povukla zakon o porezu na internet


Tokom proteklih nedelju dana mnogo prostora u medijima je dobila najava mađarskog premijera da bi u toj zemlji uskoro mogao da bude uveden takozvani "porez na Internet". Reč je zapravo o dodatnom državnom nametu na telekomunikacione kompanije i davaoce internet usluga koji bi u tom slučaju morali plaćati porez od 150 forinti (oko 58 dinara) za svaki preneseni gigabajt. Najava je izazvala masovne proteste poslednjih dana, a predlogom takvog oporezivanja nezadovoljstvo je iskazala i Evropska unija.

Juče je mađarski premijer Viktor Orban izjavio kako "ovaj porez u trenutnom obliku ne može biti uveden", i da će sporni predlog zakona biti povučen iz procedure. Kao razlog za tu odluku naveo je nezadovoljstvo javnosti i činjenicu da građani taj porez smatraju pre svega nerazumnim.

Orbanova vlada nije spremna suočiti se s masovnim protestima, pa će za sada odustati od zakona, naglasio je premijer. Međutim, vlasti će i dalje analizirati kuda odlaze veliki prihodi i dobit koji se ostvaruju na Internetu i pokušaće da nađu način da deo poreza na takvo poslovanje ostane u Mađarskoj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.