Uskoro ćemo vikati na televizor kako bi preskočili reklame


Sony je podneo zahtjev za zaštitu patenta koji bi televizijskim gledaocima mogao omogućiti da preskaču reklame na način da glasno viknu ime prizvoda koji se reklamira.

U zahtevu za zaštitom novog patenta, navedeni su i drugi načini za preskakanje ili ubrzavanje reklama, uključujući i interakciju s televizorom koristeći kontroler sličan kontelerima koji koriste igraće konzole.

U jednom od primera koji je citiran, od korisnika je zatraženo da "baci krastavac kako bi ubrzao oglas" uz dijagram čoveka koji koristi ručni uređaj za bacanje virtuelnog krastavca na ekran televizora tokom trajanja reklame za hamburgere.

Prepoznavanje glasa, Bluetooth, detektori kretanja i umreženi tableti, sve to je spomenuto u zahtevu za patent, premda u dokumentima ostaje nejasno koliko Sony očekuje da će korisnici imati interakciju s oglasom pre nego što nestane s ekrana.

Ovaj Sony-jev plan je u razvoju barem od 2012. godine, ali tek sada je kompanija Američkoj kancelariji za partente podnela zahtev za zaštitom petenta

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.