Yahoo zadata pretraga u Firefox-u na teritoriji SAD-a


Mozilla je potpisala ugovor sa kompanijom Yahoo, prema kojem će Yahoo-ova pretraga postati zadata u Firefox pregledaču na područiju SAD-a.

Ugovor između dve kompanije počeće da se primenjuje od sledećeg meseca i trajaće pet godina, a Yahoo će postati zadata pretraga u desktop i mobilnoj verziji pregledača Firefox.

Firefox-ovi korisnici svake godine pretraže Internet oko 100 milijardi puta, pa stoga Yahoo ovu poslovnu saradnju vidi kao dobru mogućnost za ostvarivanje rasta svoje kompanije.

Mozilla je prethodno bila u trogodišnjem partnerstvu s Google-om pa je pretraga te kompanije do sada bila osnovna zadata pretraga. Yahoo, osim s Mozillom ima sklopljeno i desetogodišnje partnerstvo sa Microsoft-om, koje traje od 2009. godine. Mozilla je takođe sklopila ugovor sa ruskom Yandex i kineskom Baidu pretragom, koje su time postale zadate pretrage Firefox web-pregledača u svojim matičnim zemljama.

Kompanija Yahoo trenutno među pretraživačima u SAD-u ima tržišni udeo od 10%, iza Google-a koji ima 67% udela i Microsoft-a koji ima 20%. Web-pregedač Firefox, prema poslednjim podacima, među korisnicima desktop računara ima udeo od oko 14%, dok je na mobilnim uređajima taj udeo manji od 3%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.