Archos 80 Cesium je jeftini Windows tablet


Za koju neelju na američko i evropsko tržište trebao bi stići novi Windows tablet francuske kompanije Archos. Reč je o Archos 80 Cesium modelu kojeg će odlikovati niska cena i za taj rang uređaja poprilično dobar hardver.

Archos 80 Cesium nije deo TOP ponude, već se više može smjestiti u rang ulaznih modela. Uprkos tome ugrađeni hardver, i softverski paket nije za baciti. Što se tiče hardverskog dela uređaja, novi Cesium dolazi sa 8-inčnim IPS ekranom rezolucije 1280x800 piksela, i s četverojezgrenim Intel-ovim Z3735G Atomom brzine 1,83 GHz.

Dalje, tu je i 1 GB radne memorije, kao i 16 GB interne memorije koju je moguće proširiti za dodatnih 128 GB putem microSD memorijskih kartica. Po pitanju kamera, novi Cesium neće biti po volji osobama koje svojim tabletima vole fotografisati klasične i selfie radove, jer isti ima zadnju kameru rezolucije 2 MP, dok prednja (anti-selfie) kamera ima tek VGA rezoluciju.

Međutim ako vam treba tablet za svakodnevno surfovanje, pregled video zapisa, slušanje muzike ili postanje po Facebook-u i sličnim društvenim mrežama, Archos 80 Cesium će taj deo posla obaviti bez problema. Tablet podržava Wi-Fi i Bluetoot, a opremljen je i s micro verzijama USB i HDMI portova, i standardnim 3,5-milimetarskim audio konektorom.

Softverski paket koji dolazi uz ovaj tablet čine Microsoft Windows 8.1 operativni sistem, jednogodišnja pretplata na Office 365 i standardne Microsoft-ove OneDrive, Music, Games i Video aplikacije.

Za kraj recimo još da Archos 80 Cesium potrebnom energijom napaja baterija kapaciteta 4.000 mAh, i da se isti uskoro u prodavnicama očekuje po ceni od 150 dolara na američkom, odnosno po ceni od 120 evra na evropskom tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.