Denim nadogradnja donosi 4K snimanje na Lumije


Vlasnici nekih Lumia telefona sa Windows Phone OS-om, verovatno će biti srećni što će tokom predstojećih praznika moći brže fotkati svojim uređajima, te će im slike biti bolje, a mogućnost snimanja 4K videa će ih još dodatno razveseliti.

Sve to omogućuje nova Microsoft-ova nadogradnja pod nazivom Denim namenjena vlasnicima Lumia 830, Lumia 930, Lumia Icon i Lumia 1520 uređaja.

Mada je ova nadogradnja bila najavljena još u septembru ove godine, Microsoft ju je tek sada lansirao, pa već polako postaje dostupna ne nekim, kako kažu, "odabranim tržištima", dok će u ostatak sveta početi da stiže u januaru 2015. Prema Microsoft-u, Denim će prvo stići u neke evropske i azijske zemlje.

Ukratko rečeno, ova nadogradnja ubrzava aplikaciju Lumia kamere i poboljšava kvalitetu slike. U njoj se između ostaloga nalazi novi Rich Capture mod, koji automatski koristi HDR, Dynamic Flash i Dynamic Exposure za fotografiranje, dok novi algoritam za obradu slike omogućava snimanje oštrijih slika na dnevnom svetlu i u uslovima slabijeg osvetljenja.

Korisnici koji će dobiti Denim, moći će snimati 4K video filmove s jednim dugim pritiskom na dugme kamere, i aktivirati glasovnog asistenta Cortanu jednostavnim "pokličem" Hey Cortana!

Na slici: Nokia Lumia 930

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.