Facebook testira novi način oglašavanja


Jedan od načina reklamiranja koji smo do sada upoznali je onaj kada pre željenog video zapisa moramo najpre pogledati reklamu. Ali takav način iako je uspešan dosta korisnika i nervira, jer po njima bespotrebno produžava vreme do željene "projekcije".

Međutim za kompanije koje se na ovakav način oglašavaju isti je skoro pa jedini siguran način kako će korisnik zaista i pogledati reklamu, a reklamiranoj kompaniji doneti zaradu. Ali čini se kako će Facebook krenuti u drugom smeru budući da ova društvena mreža trenutno testira novi način prikazivanja reklama.

Umesto da od korisnika zahteva prvoitno gledanje reklame, pa tek onda željenog videa, Facebook svojim korisnicima prvo "pušta" željeni video zapis, pa tek naknadno reklamu. Facebook ovakav način reklamiranja testira u saradnji sa NFL-om i Verizon-om.

O čemu se tačno radi najbolje se vidi na pojedinim video zapisima postavljenim na službenoj Facebook stranici NFL-a. Za vreme prikazivanja videa u donjem desnom uglu se nalazi poruka "Presented by: Verizon", dok sama reklama za Verizon mrežu kreće tek nakon ogledanog videa.

Kako je reč tek o testiranju, ovakav način prikazivanja reklama nije šire dostupan, već samo u Americi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.