KitKat na trećini aktivnih Android uređaja


Google je objavio mesečni izveštaj o zastupljenosti pojedinih verzija Android operativnog sistema na trenutno aktivnim uređajima. Objavljeni izveštaj se temelji na podacima u zadnjih sedam dana, zaključno s 1. decembrom 2014. godine.

Budući da Lollipop verzija Android-a još uvek nije dostupna na većini uređaja, izuzev Nexus serije ista nije uvrštena u ovo mesečni izveštaj. Druga po redu "najnovija" verzija je još uvek KitKat koji polako, ali sigurno beleži rast na račun Jelly Bean-a.

Naime KitKat se trenutno nalazi na trećini aktivnih uređaja, odnosno na njih 33,9%, što je u odnosu na prošlu nedelju povećanje za 3,7% kada je ukupno 30,2% aktivnih uređaja imalo instaliranu KitKat verziju Android-a. U istom razdoblju je zabeležen pad aktivnih uređaja sa Jelly Bean verzijom Android-a sa 50,8% na 48,7%, odnosno za 2,1%.

Treća najzastupljenija verzija Android-a je Gingerbread koji se nalazi na 9,1% uređaja, a sledi ga Ice Cream Sandwich verzija s 7,8%. Zanimljivo da se Froyo verzija još uvek može naći 0,5% aktivnih uređaja. Međutim kako Google-ova pravila nalažu da u izveštaj ne ulaze verzije s manje od 0,1% zastupljenosti, možda već sledeći izveštaj bude i bez Froyo verzije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.