Ovih 5 stvari odmah morate skloniti sa Facebook profila


Velika većina nas na Facebooku objavljuje gomilu informacija o svom privatnom životu, ne slutivši kakvi bi štetu takva praksa mogla da izazove. Šta ako samo jedna od njih dođe u pogrešne ruke? Mnogi bi se mogli pokajati.

Stručnjak za bezbednost Andy O'Donnell upravo je iz tog razloga naglasio nekoliko stvari koje nikako ne biste trebali otkriti na svom Facebook profilu.

1. Datum rođenja
Možda vam se sviđa kad vam svi Facebook prijatelji čestitaju rođendan, ali ova "sitnica" ima i jednu jako lošu stranu. Znajući datum vašeg rođenja i još 3 ili 4 lična podatka vrlo lako vam neko može ukrasti identitet. Ako baš ne želite da vaš rođendan prođe nezapaženo, onda bar izostavite godinu rođenja.

2. Adresa stanovanja
Još jedan podatak koji nosi velik rizik. Još ako uz nju objavite kako ste na zasluženom godišnjem odmoru, dajete lopovima otvorena vrata za provalu u stan.

3. Broj telefona
Kao i adresa, i on bi mogao nepoželjnim gostima otkriti vašu lokaciju.

4. Status veze
Ne možete ni zamisliti kako ovaj status privlači stalkere koji upravo prema toj odrednici pretražuju "Facebook Graph Search".

5. Informacije o poslu
Takođe još jedna bitna stvar. Objavljivanje informacija o poslu i projektima na kojima radite mogla bi vam se itekako obiti o glavu. Konkurencija jedva čeka da sazna na čemu ste.

Osim toga izlažete se riziku da vaš šef vidi neke stvari koje se njemu neće baš svidjeti. Ako vam na profilu stoji ime kompanije u kojoj ste zaposleni, mnogi statusi predstavljaju odraz te kompanije. Zamislite samo situaciju u kojoj objavite fotografiju na kojoj nosite majicu s logom kompanije u kojoj ste zaposleni, a vi ste u potpuno pijanom izdanju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.