Više od 2 milijarde smartphonea do 2016. godine


Prema istraživanju kompanije eMarketer, popularnost pametnih telefona će i dalje rasti, a do 2018. godine bi trebali činiti većinu mobilnih uređaja u svetu, s 51,7% udela.

Toekom 2016. godine u clom svetu će u upotrebi biti oko 2,16 milijardi pametnih telefona. Za poređenje, 2013. godine u svetu je bilo u upotrebi 1,3 milijarde pametnih telefona, a ove godine je u upotrebi 1,6 milijarde.

Razlog rasta popularnosti pametnih telefona leži u činjenici što tržišta u razvoju s velikim brojem potencijalnih korisnika imaju sve bolju i rasprostranjeniju mogućnost pristupanja Internetu. Pre to nije bio slučaj pa su pametni telefoni bez pristupa Internetu bili gotovo potpuno beskorisni, a korisnici su upotrebljavali tzv. dummy phone uređaje.

Zemlja s najvećim rastom korisnika pametnih telefona će biti Kina, trenutno u toj zemlji ima 520 miliona korisnika pametnih telefona. U 2018. godini bi ih trebalo biti preko 704 miliona.

Broj korisnika pametnih uređaja u Indiji bi sa 76 miliona korisnika pametnih telefona tokom 2013. godine trebao skočiti na 279,2 miliona u 2018. godini. SAD bi za četiri godine trebao da bude treći po broju korisnika pametnih telefona.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.