DDoS napadi na francuske web sajtove


Nakon napada na sedište pariškog satiričkog lista Charlie Hebdo, čini se da su se sada napadi na Francusku preselili i na Internet. Od 10. januara pa do danas izvedeni su distribuirani napadi uskraćivanjem usluga (DDoS napadi) na više od 19 hiljada francuskih web-stranica.

Prema admiralu Arnaudu Coustilliereu, zapovedniku odaeljenja za obranu od cyber napada, većinu DDoS napada izvele su tri grupe islamističkih hakera: Cyber vojska Bliskog istoka, Fallaga tim i Cyber kalifat.

Mete napada bile su razne vladine stranice, ali i određene veće i manje francuske privatne firme. Većina napada bili su DDoS napadi niskog nivoa, a nekoliko napada je uključivalo neovlašćenu izmenu naslovne stranice (tzv. defacing).

Prema izveštaju kompanije Radware, cyber napadima na Francusku se pridružila i četvrta islamistička grupa poznata pod imenom AnonGhost.

Grupa je napala web-stranice nekoliko mesnih odbora iz predgrađa Pariza i zamenila uobičajen sadržaj propagandnim materijalom zloglasne islamističke grupe ISIS. Takođe, njihove mete napada bile su i web-stranice jedne banke, telekomunikacionog operatera i medijske kuće.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.