Facebook se sve manje koristi


Kroz svoju globalnu anketu o navikama korišćenja Interneta kompanija GlobalWebIndex došla je do zanimljivih podataka o korišćenju društvenih mreža. Tokom proteklog tromesečja u anketi je učestvovalo više od 40.000 korisnika Interneta iz 32 razvijene države sveta. Dobijeni podaci pokazuju kako prosečni korisnik Interneta ima u proseku 5,5 naloga na raznim društvenim mrežama, dok u proseku aktivno koristi 2,8 računa.

U broju načpga prednjače mlađe osobe, između 16 i 24 godine starosti (6,6 naloga u proseku), dok uzrasna grupa od 25 do 34 godine ima najviše aktivnih naloga (4,2). U obzir su uzeti računi sa gotovo 50 društvenih mreža.

Najveći rast broja aktivnih korisnika u poslednjih godinu dana beleže Pinterest (97%) i Tumblr (95%), a slede ih veliki igrači Instagram i LinkedIn s 47%, odnosno 38%-tnim povećanjem broja korisnika. Facebook je jedina velika društvena mreža koja je u 2014. godini zabeležila pad broja aktivnih korisnika, i to od 9%. Uprkos tome, Facebook je i dalje vodeća društvena mreža u svetu (izuzme li se kinesko tržište) koju aktivno koristi čak 42% ispitanika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.