Prodaja smartphonea na novim platformama će rasti


Prema Gartner-u, prodaja pametnih telefona koji se baziraju na mlađim platformama kao što su Android One, Firefox OS i Tizen tokom 2015. godine trebala bi značajno porasti.

Sve manja razlika u ceni između nekad popularnih feature phone uređaja i pametnih telefona rezultovala je trendom prelaska korisnika na pametne telefone. Tokom trećeg kvartala 2014. godine udeo isporučenih feature phone uređaja u ukupnom broju isporučenih mobilnih uređaja je pao na 34% te se očekuje da će do 2018. godine pasti na samo 10%.

Zbog toga se stvara prilika za snažnije prisustvo na tržištu gore spomenutih platformi, koje donose uređaje iz budget kategorije.

Kako bi promovisala svoj Firefox OS, Mozilla je sklopila partnerstvo sa kineskim proizvođačima mobilnih uređaja TCL, ZTE, Huawei te s proizvođačem čipova Spreadtrum Communications. Samsung planira započeti prodaju svojeg Z1 Tizen uređaja tokom prve polovine ove godine.

Google promoviše svoju Android One platformu u Indiji, zahvaljujući partnerstvu sa Micromax-om, Karbonnom i Spiceom. Planirano je proširenje partnerstva na proizvođače mobilnih čipova MediaTek i Qualcomm, kao i na proizvođače mobilnih uređaja kao što su HTC, Asus, Acer i Lenovo.

Foto: LDprod / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.