iPhone 6S imaće 3D Touch tehnologiju?


Prema pisanjima kineskih medija koji se navode "insider informacijama" iz izvora Apple-ovih dobavljača, novi iPhone 6S pametni telefon će dobiti takozvanu 3D Touch tehnologiju, koja predstavlja neku varijatnu Force Touch funkcije viđene na Apple Watch pametnom satu.

Zahvaljujući toj funkciji, Apple-ov pametni sat koristi sićušne elektrode postavljene oko Retina ekrana kako bi razlikovao jačinu pritiska, što mu povećava mogućnosti za upravljanje i unošenje komandi dodirom.

Mada je ta funkcija prilično korisna za mali ekran pametnog sata, nije u potpunosti jasno koliko bi značila za veliki ekran iPhone-a, ali za očekivati je da bi se recimo laganim pritiskom aktivirao jedan interfejs sa specifičnim aplikacijama, dok bi se jačim tapkanjem mogao otvoriti meni za nešto drugo. Naravno, to bi proširilo i mogućnosti za razvoj softvera developerima, pa verujemo da moglo predstavljati zanimljivu novost, dakako ukoliko se ova glasina potvrdi kao istina.

S obzirom da se Force Touch već nalazi u pametnom satu, vrlo je logično da će se nova funkcija pojaviti na svim Apple-ovima uređajima, uključujući iPhone i iPad.

Za sada nije poznato kada bi Apple mogao izdati iPhone 6S.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.