Nova pravila za Windows Bing OS


Sredinom prošle godine Microsoft predstavio je Bing verziju Windows-a 8.1. Ova druga se od "pune" verzije razlikuje jedino po tome što Bing verzija ima po defaultu postavljen kompanijin Bing pretraživač internet stranica, ostalih razlika nema.

Takođe ista je proizvođačima računara ustupana po vrlo povoljnim cenama, a u nekim slučajevima čak i potpuno besplatno, što je dovelo do obostrane koristi na relaciji proizvođač-kupac. Naime zbog manjih troškova pri plasiranju računara na tržište isti su imali i ponešto nižu cenu u odnosu na modele sa "punokrvnim" operativnim sistemom.

Ali prema pisanju internet stranice hexus.net Microsoft je najavio skoru promenu pravila igre - Bing verziju Windows-a ubuduće neće biti moguće nuditi sa uređajima čija veličina ekrana prelazi 14-inča. Do te veličine ekrana nema problema Bing ide dalje, ali za sve ostale isključivo "punokrvni" Windows.

Razlog tome je što se najveći deo uređaja prodatih sa Bing verzijom Windows-a odnosi na uređaje sa ekranom od 15,6-inča, dok je Microsoft računao kako će spomenuta verzija biti popularnija na manjim uređajima. Navedimo primer iz Velike Britanije gde je tokom četvrtog kvartala prošle (2014.) godine prodato ukupno 115 hiljada prenosnika sa ovom verzijom Windows-a, od čega je čak 94 hiljade prenosnika imalo dagonalu ekrana od 15,6-inča.

Zahvaljujući tome i prihodi od prodatih licenci su osetno manji, što je i glavni razlog uvođenja novih pravila vezano uz Bing Windows. Nova pravila na snagu stupaju najkasnije do kraja ovog meseca, dakle imate još malo vremena za legalnu nabavku "velikih uređaja" sa Bing Windows-om.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.