Raspberry Pi 2 se ugasi kada ga fotografišete sa blicem


Minijaturni računar Raspberry Pi 2, koje se u slobodnoj prodaji može naći odnedavno, donelo je mnogo poboljšanja u odnosu na svog prethodnika, a činjenica da će moći pokrenuti besplatnu verziju Windows-a 10 samo je doprinela njegovoj popularnosti. Sada je, nažalost, fokus preuzeo problem, a ne prednost ovog računara koji ne voli da se fotografiše.

Jedan od korisnika RaspberryPi.com foruma, poznat pod nadimkom PeterO, prijavio je problem sa Pi-jem 2 koji se manifestuje na način da se računar naprosto gasi ako se fotografiše sa uključenim blicem: "Otkrio sam da se Pi2 stidi fotografisanja. Ako ga fotografišem sa uključenim blicem odmah se ugasi. Ponovio sam to tri puta i ista se stvar dogodila svaki put."

Nedugo nakon Peterove prijave problema javilo se još korisnika koji su uspešno ponovili prijavljenu "grešku" nakon čega je otkriven i uzrok. Pi2, naime, ima nepokriveni U16 SMPS (switched mode power supply) koji neobično reaguje na svetlo. Srećom, problem je moguće rešiti jednostavnim pokrivanjem spomenutog čipa nekom vrstom neprovidnog materijala, izolacioom trakom ili nečim sličnim.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.