U četvrtom kvartalu 100 miliona isporučenih smartphonea u Kini


Prema istraživanju Digitimes Research-a, čini se kako će Kina i dalje nositi titulu najvećeg tržišta pametnih telefona na svetu koju drži od 2012. godine.

Naime, isporuke pametnih telefona u Kini su tokom četvrtog kvartala 2014. godine porasle za 10,8% na kvartalnoj i 13,2% na godišnjoj razini, s time da je tokom navedenog četvrtog kvartala isporučeno ukupno 103,9 miliona uređaja.

Povećanju isporuka pogodovala je dobra prodaja novih Apple-ovih iPhone 6 telefona kao i jeftinih 4G uređaja lokalnih proizvođača. Kompanije koje nisu iz Kine su tokom četvrtog kvartala na kineskom tržištu imale udeo od 30%.

Što se tiče pojedinačnih proizvođača, Apple je bio vodeći sa 15% udela. Drugi najveći proizvođač u Kini bio je domaći Xiaomi, dok je Samsung zauzeo treće mesto. Navedene tri kompanije zajedno su imale tržišni udeo od 40%.

Očekuje se da će u prvom kvartalu ove godine isporuke pametnih telefona biti na nivou od 87,8 miliona primeraka, što je za 15,5% u odnosu na prethodni kvartal, ali za 0,9% više na godišnjem nivou.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.