Uber nudi novu uslugu - dostaviće vam mače za igru


Ako ste ikad tokom napornog poslovnog dana poželeli da napravite pauzu igrajući se sa mačetom, znajte da se u nekim zemljama to i ostvaruje, a po svemu sudeći, samo je pitanje vremena kad će i kod nas.

Nakon pada pozitivnog javnog mišljenja o kompaniji, u odeljenju kontroverznog Uber-a došli su na ideju kako popularizovati usluge i odgovor je bio jasan – rent-a-kitten. Ugradnjom Kitten opcije u aplikaciju poslovni korisnici pod stresom željni nežnosti dobili su priliku za 40$ iz lokalnog azila usvojiti mače na 15-minutno maženje.

Naime, istraživanja su već pokazala kako samo nekoliko minuta provedenih sa mačkom deluje povoljno na čoveka snižavanjem pritiska i reguliranjem problema sa disanjem, stoga je dostava mačića u stresno okruženje poput radnog mesta za neke idealan način provođenja pauze za ručak.

Osim mace korisnik pri dostavi dobiva i informacije o mogućnostima udomljavanja i dobiva kesicu sa poklonima.

Usluga se aktivira prigodno, npr. za Dan mačaka i postiže velik uspeh na društvenim mrežama gdje se pod tagom #UberKittens redovno objavljuju slike privremenih udomitelja sa mačićima. Iako sva zarada navodno ide azilima, u jednoj takvoj akciji u SAD-u udomljeno je tek šest mačića, preneo je Mirror.

Ovih dana opcija je aktivirana i u Australiji, ali uprkos plemenitoj nameri, udruženja za zaštitu životinja i njihovi simpatizeri nisu previše oduševljeni pa su doveli u pitanje trenutnu dobrobit mačića s obzirom na to da su mačke poznate kao izrazito samodostatne životinje i da se ponudom samo lepih mačića diskriminišu starije mačke.

Iz Uber-a pak tvrde kako nema mesta brizi jer se mace tretiraju kraljevski, a potencijalne udomitelje biraju prema prethodnom upitniku.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.