Dobit od Android uređaja velikom padu


Iako je Google-ov Android ubedljivo vodeći operativni sistem prema broju prodatih uređaja, njegov udeo u ukupnoj dobiti vezanoj uz pametne mobilne telefone sve je manji.

Naime, prema podacima kompanije Strategy Analytics, Apple je sa svojim iOS-om u zdanjem kvartalu prošle godine ostvarivao je oko 88,7% sveukupne dobiti vezane uz pametne mobilne telefone. Istovremeno je dobit od uređaja temeljenih na Androidu pala na 11,3%, što je veliki pad u odnosu na 29,5% ostvarenih u istom razdoblju godinu ranije. Nijedna druga platforma za mobilne telefone, uključujući Windows Phone, nije bila profitabilna u zadnjem kvartalu prošle godine.

Brojke vezane uz isporuke mobilnih telefona su suprotne u odnosu na dobit, odnosno prema podacima kompanije IDC u četvrtom kvartalu prošle godine udeo uređaja temeljenih na Androidu bio je 76,6% u ukupnim isporukama, dok se na Apple odnosilo 19,7% isporuka.

Strategy Analytics takođe ističe kako je ukupna dobit od prodajepametnih mobilnih telefona porasla 31,4%, na 21,2 milijarde dolara, ali dobit proizvođača uređaja temeljenih na Android-u je u padu i u apsolutnom iznosu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.