HTC predstavio novo rešenje za virtuelnu realnost


HTC je u Barseloni objavio strateško partnerstvo sa kompanijom Valve sa ciljem približavanja tehnologije virtuelne realnosti masovnom potrošačkom tržištu.

Strateškim partnerstvom sa kompanijom Valve i premijernim predstavljanjem paketa virtuelne realnosti HTC Vive, HTC obećava da će transformisati način interakcije potrošača sa tehnologijom i svetom koji ga okružuje.

Vive donosi do sada najrealističnije iskustvo paketa virtualne realnosti sa kojim korisnici trenutno uranjaju u novi svet.

HTC i Valve predstavili su rešenje „Full Room Scale 360 Degree Solution“ sa Tracked Controllers kontrolerima, omogućujući vam da ustanete, prošetate svojim virtuelnim prostorom i istražite ga, zagledate objekte iz svih uglova i ostvarite potpunu interakciju sa svojom okolinom. Novi set koji se nosi na glavi ima grafiku visokog kvaliteta, frekvenciju videa od 90fps i neverovatan kvalitet zvuka.



Beta verzije Vive Developer Edition već donose bogat zabavni sadržaj najvećih svetskih razvojnih timova, uključujući Vertigo Games, Bossa, Barry – Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games i Owlchemy.

Vive donosi dva 1200x1080 ekrana (po jedan za svako oko), a tu su i žiroskop, akcelerometar i laserski pozicioni senzor koji će se brinuti za to da precizno prate svaki pokret vaše glave, omogućavajući vam da "prirodno razgledate virtuelno okruženje".

HTC je objavio kako će se Vive u prodaji naći tokom ovogodišnje praznične sezone, dok će Developer Edition headseta biti dostupan već na proleće.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.